Alle gijzelaars die in een synagoge in de Amerikaanse plaats Colleyville werden vastgehouden, zijn vrij. Dat meldt de gouverneur van de staat Texas op Twitter. Eerder werd al een man vrijgelaten. Geen van gegijzelde personen is gewond geraakt. De gijzelnemer is doodgeschoten en blijkt Brits te zijn.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken staat in contact met de plaatselijke autoriteiten, melden Britse media.

Amerikaanse media meldden dat de gijzelnemer poogde Aafia Siddiqui, een veroordeelde terroriste met de bijnaam 'Lady Al Qaeda', vrij te krijgen.

De Pakistaanse wetenschapper Siddiqui is in 2010 door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot 86 jaar cel, omdat ze in Afghanistan heeft geprobeerd Amerikaanse militairen te doden. Haar bijnaam verwijst naar de terreurorganisatie Al Qaeda. Ze zit in een gevangenis in Fort Worth, niet ver van Colleyville waar de gijzeling plaatsvond.

Omwonenden van de synagoge in de voorstad van Dallas werden tijdens de gijzeling geëvacueerd en een arrestatieteam was in de buurt. De autoriteiten onderhandelden met de gijzelnemer. Hij begon zijn actie tijdens een dienst die live op Facebook werd uitgezonden, maar vervolgens werd afgebroken. De video van de dienst is inmiddels van Facebook verwijderd.