DEN HAAG - Het Bilderberg Europa Hotel aan de Zwolsestraat in Den Haag is maandagochtend ontruimd omdat tijdens werkzaamheden bij het zwembad chloorgas is vrijgekomen. Dat zei een brandweerwoordvoerder. Vier personeelsleden van het hotel werden onwel en zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het gaat om tweehonderd personen die uit het hotel zijn gehaald. Zij zijn naar het Kurhaus Hotel gebracht. Wanneer zij terug kunnen naar het Europa Hotel is nog niet duidelijk, eerst moet het gebouw geventileerd worden om het gas weg te krijgen, aldus de brandweer.

Monteurs

Twee monteurs waren maandagochtend bezig in de buurt van het zwembad. Ze gebruikten onder meer zwavelzuur. Door nog onbekende oorzaak is daar een andere stof bijgekomen. De hotelleiding heeft daarna direct iedereen uit het hotel gehaald. Het is nog niet bekend wat voor letsel de vier getroffen medewerkers hebben.

Het Europa Hotel ligt in Scheveningen vlakbij de boulevard. Het heeft 174 kamers en diverse zalen voor recepties en zakelijke bijeenkomsten, waar in totaal circa duizend personen terechtkunnen.