CLICHY-SOUS-BOIS - Voor de vierde achtereenvolgende avond is het tot schermutselingen gekomen tussen politie en jongeren in de Parijse voorstad Clichy-sous-Bois. Dat meldden politiebronnen maandagmorgen vroeg. Bij de rellen zouden zes agenten lichtgewond zijn geraakt. De politie arresteerde elf mensen en acht auto's gingen in vlammen op.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het geweld werd in eerste instantie veroorzaakt door de dood donderdag van twee tieners. Zij werden in een transformatiehuisje geëlektrocuteerd. Zij zouden op de vlucht zijn geweest voor de politie, maar zowel Openbaar Ministerie als politie ontkent dit nu. Intussen is politie wel een intern onderzoek begonnen naar het incident.

Donderdag- en vrijdagnacht kwam het tot hevige uitbarstingen tussen politie en jongeren. Daarbij raakten 23 agenten gewond en werden tientallen auto's in brand gestoken. Zaterdag was het ook nog onrustig. Zondagavond kwam het opnieuw tot ongeregeldheden. Tijdens schermutselingen zijn toen een of meer traangasgranaten in een moskee gegooid. De politie onderzoekt de zaak. Rond middernacht was de rust teruggekeerd.