HYDERABAD/NALGONDA - Het dodental door het treinongeval van zaterdag in India is tot 123 opgelopen. Dat heeft Indiase persbureau IANS zondag gemeld op gezag van de autoriteiten in de deelstaat Andhra Pradesh.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De mensen kwamen om het leven toen zaterdagavond zeven wagons van een passagierstrein in Andhra Pradesh ontspoorden en in het water van een overstromend stuwmeer terechtkwamen. Er zijn vele tientallen gewonden.

Brug

De trein, die naar schatting 1100 passagiers aan boord had, ontspoorde op een stuk rails dat was ondermijnd door het water en waar een brug was weggeslagen. Twee wagons verdwenen geheel onder water. Volgens een medewerker van de Indiase spoorwegen zijn zevenhonderd mensen gered.

Het ongeluk gebeurde bij de stad Nalgonda, 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van de deelstaat Hyderabad. De reddings- en bergingswerkzaamheden verlopen moeizaam wegens het snel stromende water.

Regenval

Door zware regenval zijn deze week in het zuiden van India al zeker honderd mensen gedood. Ongeveer 35 mensen kwamen om het leven toen hun huizen instortten, aldus de staatsrampendienst. Bijna 150 mensen worden vermist, onder wie 55 vissers.