HILVERSUM - Het arrestatieteam dat vorig jaar november een inval deed in een woning in het Haagse Laakkwartier is niet goed ingelicht over de mogelijke gevaren. Dat concludeerde de politiebond ACP zaterdag op basis van de verslagen van de afgeluisterde gesprekken tussen de twee vermeende terroristen die in het pand zaten.

Het actualiteitenprogramma Nova toonde delen uit die conversatie in de uitzending en heeft de schriftelijke weergave ervan op z'n website gezet. Volgens de rubriek blijkt daaruit onder meer dat de twee, Jason W. en Ismaël A., meerdere keren toespelingen maakten op het gooien van handgranaten en zich oefenden in het gebruik van een pistool.

Bij de inval raakten enkele leden van het arrestatieteam gewond door de ontploffing van een handgranaat die de verdachten naar buiten hadden gegooid.

Onbestaanbaar

ACP-secretaris W. van der Pal vindt het "onbestaanbaar" dat relevante informatie bekend was bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), maar kennelijk niet is doorgespeeld aan het arrestatieteam. "Dat mag niet voorkomen", zei hij in Nova.

De politiebond heeft volgens Van der Pal nog geen enkele garantie gekregen dat de uitwisseling van informatie tussen de AIVD en arrestatieteams nu, bijna een jaar na de inval in de Antheunisstraat, beter is. "Sterker nog, we hebben zelfs de overtuiging dat het morgen zo weer kan gaan", zei de secretaris.

Nova zegt te beschikken over alle afgeluisterde gesprekken in de woning van 2 tot en met 10 november vorig jaar, de dag van de inval in het pand.