SCHIPHOL - De politie heeft opnieuw een Hells Angel aangehouden. Dat gebeurde volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zondag op de luchthaven Schiphol. De rechter-commissaris in Amsterdam heeft hem in voorarrest geplaatst. De verdachte is een bestuurslid van de afdeling Kampen van de motorclub. Hij werd in de boeien geslagen, nadat hij terugkeerde van een buitenlandse reis. In zijn loods vond de nationale recherche vorige week drie vuurwapens, munitie en een stroomstootwapen.

In totaal zitten er volgens het landelijk parket nu nog negentien Hells Angels vast. Het OM vermoedt dat deze mannen zich schuldig maken aan geweld, bedreiging, afpersing, het bezit van en de handel in wapens en de handel in hard- en softdrugs.

Vorige week werden bij de invallen bij de Hells Angels alle arrestatieteams van Nederland en de Mobiele Eenheid ingezet. In totaal kwamen ongeveer duizend politiemensen in actie. In totaal zijn toen 45 Hells Angels gearresteerd.

De betrokken opsporingsdiensten vonden bij de doorzoekingen van de clubhuizen en andere verblijven een granaatwerper met munitie, een vlammenwerper, twee handgranaten, een rookgranaat, slaghoedjes, twintig vuurwapens, waaronder een machinepistool, 70.000 euro en zes wietplantages. Daarnaast zijn computers, mobiele telefoons, een grote hoeveelheid administratie, 70.000 euro en een aantal dure horloges in beslag genomen.