ZWOLLE - Een 51-jarige rechercheur van de politie IJsselland die vast zat op verdenking van het verstrekken van cocaïne, heeft in zijn cel een zelfmoordpoging gedaan. Hij overleed later in het ziekenhuis in Stadskanaal, zo maakte het Openbaar Ministerie in Zwolle woensdag bekend.

De man uit Zwolle zat vast in de penitentiaire inrichting in Ter Apel in afwachting van zijn strafzaak in november. Dinsdagochtend werd hij in zijn cel aangetroffen. De man is meteen gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed.

Op last van de officier van justitie in Groningen wordt een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van zijn overlijden. Dat doet de Rijksrecherche uit Den Haag samen met het Bureau Interne Veiligheid van de regiopolitie Friesland.

De rechercheur werd ervan verdacht tussen juli 2004 en oktober 2005 enkele keren een gebruikershoeveelheid cocaïne te hebben verstrekt. Ook zou hij in dienstbetrekking een in beslag genomen SIM-kaart van een mobiele telefoon verduisterd hebben.

Verder werd de man verdacht van een poging tot zware mishandeling. Na zijn aanhouding werd hij met onmiddellijke ingang door de korpschef geschorst.