De 35-jarige oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad, die zondag werd neergeschoten in een bedrijfspand in Amsterdam, blijkt niet te zijn overleden. De politie bracht eerder op maandag een bericht naar buiten waarin hij dood werd verklaard, maar meldt maandagavond dat Hoefdraad in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis verblijft.

"Tot onze spijt is vanmiddag ten onrechte het bericht gemeld van overlijden van het 35-jarige slachtoffer van het schietincident op de Stekkenbergweg", verklaart de Politie Amsterdam. "Hij ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. We betreuren dit zeer en bieden onze excuses aan aan zijn familie."

Op basis van het politiebericht viel ook op NU.nl enige uren te lezen dat Hoefdraad overleden zou zijn.

Het schietincident waarbij Hoefdraad betrokken was, vond zondagochtend plaats. Mogelijk probeerde hij een ruzie tussen mensen op een feest in het bedrijfspand te sussen. Een woordvoerder van de politie liet eerder weten dat dat scenario "zeer aannemelijk" is. De recherche onderzoekt dat scenario nu verder.

Hoefdraad was als voetballer alleen in Nederland actief. Hij begon in de jeugd bij Ajax en speelde daarna voor achtereenvolgens RKC Waalwijk, Almere City (en diens voorganger FC Omniworld) en Telstar in de Eerste Divisie. Hoefdraad kwam in het seizoen 2015/2016 namens Cambuur uit in de Eredivisie. Vanaf aankomend seizoen zou de aanvaller spelen bij de Amsterdamse amateurclub ASC De Volewijckers.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten van het incident. Daarnaast zoekt de politie naar video's, foto's en selfies van eerder op het feest en tijdens het incident. Deze beelden kunnen anoniem worden opgestuurd via Meld Misdaad Anoniem.