AMSTERDAM - De man van Claudia Melchers wist dat een van de verdachten van de ontvoering van zijn vrouw, Lorenzo M., drugsgeld liet smokkelen van Nederland naar Curaçao. Dat schrijft het Algemeen Dagblad woensdag. Volgens de krant werden de geldtransporten uitgevoerd door een vriend van Melchers' man Bert Verheij. Deze vriend, Jan V., zou de smokkel hebben toegegeven tegenover de recherche in het onderzoek naar de ontvoering.

Jan V. is een van de drie geadresseerden van de losgeldbrief die na de ontvoering van Melchers in haar huis werd gevonden. V. heeft drie jaar lang een relatie met Claudia Melchers gehad. De op Curaçao gearresteerde Lorenzo M. verbleef vanaf 5 september in een woning van V. in Amsterdam.

Verhey heeft volgens het AD aan de politie verteld dat V. regelmatig "financieel aan de grond zat". V. zou zes keer voor Lorenzo M. "op en neer" naar Curaçao zijn gegaan, waarbij hij bedragen van 'minimaal een ton' smokkelde. V. zou er ook van op de hoogte zijn geweest dat het geld afkomstig was van drugshandel.

De 37-jarige miljonairsdochter Claudia Melchers werd in september ontvoerd uit haar woning in Amsterdam-Zuid. Haar ontvoerders eisten driehonderd kilogram cocaïne voor haar vrijlating. Enkele dagen later werd Melchers door haar ontvoerders in Arnhem vrijgelaten.

Zondag werd in het Braziliaanse Rio de Janeiro Izaan M. opgepakt. Hij erkende maandag op een persconferentie betrokken te zijn geweest bij de ontvoering. Volgens hem was echter niet hij, maar zijn neef Lorenzo het brein achter de ontvoering van Melchers.