STADSKANAAL - De politie in Stadskanaal heeft opnieuw een groep criminele jongeren aangehouden. Het gaat om 22 jonge verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor zeventig misdrijven, variërend van diefstallen en inbraken, tot poging tot doodslag, poging tot gijzeling en een overval. Dat heeft de politie in Groningen dinsdag bekendgemaakt.

Stadskanaal heeft al jaren problemen met criminele jongeren. Het is al de vierde keer sinds de zomer van 2004 dat de politie in de Groningse gemeente een groep jongeren moest oppakken. In 2004 werden 33 jongens en drie meisjes opgepakt voor in totaal 130 misdrijven. Zij pleegden onder meer auto-inbraken, stichtten brandjes en gedroegen zich gewelddadig.

In maart dit jaar werden zestig inbraken in Oost Groningen en Drenthe door de politie opgelost. Hiervoor werden acht mannen, in leeftijd variërend tussen de 16 en 38 jaar aangehouden.

Afgelopen maandag werden acht jonge inwoners van Stadskanaal van tussen 15 en 24 jaar aangehouden, die tientallen inbraken en diefstallen zouden hebben gepleegd. Volgens de politie gebeurde dat vooral "voor de kick".

De politie komt woensdag met een toelichting op de meest recente aanhoudingen.