ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft twee van de vijf mannen die zijn aangehouden, omdat zij een motoragent opzettelijk zouden hebben aangereden, naar huis gestuurd. Volgens justitie heeft het tweetal niets te maken met het incident. De rechter-commissaris bepaalde dinsdag dat een derde verdachte, een 28-jarige man uit Rotterdam, wel blijft vastzitten.

De rechter-commissaris bekijkt woensdag of een 19-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man uit Spijkenisse nog moeten blijven vastzitten. Justitie liet de andere twee verdachten maandag gaan.

De 38-jarige agent uit Spijkenisse werd ruim een week geleden tijdens een surveillance tot twee maal toe opzettelijk aangereden op de A15 bij de afslag Charlois.

Snelkraak

Na het incident trof de politie de auto die betrokken was bij het incident uitgebrand aan op een industrieterrein in Rhoon. De politie nam in eerste instantie aan dat het voertuig betrokken was bij een snelkraak. Later bleek echter dat de auto was gebruikt bij het inrijden op de agent.

De politie hield donderdagavond drie verdachten aan in Vlaardingen. Een van hen probeerde met de auto te ontkomen en ramde daarbij twee politieauto's. Een derde politieauto reed hem klem, zodat hij alsnog gearresteerd kon worden. De politie hield de twee anderen vrijdag aan in Kamperland (Zeeland).

Toestand

De motoragent, die werd opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum, raakte door het ongeval een deel van zijn been kwijt. Volgens de politie is zijn toestand nog steeds zorgwekkend en is de agent nog altijd niet aanspreekbaar.