AMSTERDAM - Een flinke bouwkraan is dinsdag omgevallen op het Bijlmerplein naast het metro- en treinstation Bijlmer in Amsterdam. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden, aldus een woordvoerder van de politie. Wel raakte de kraan een stukje van een perron dat in aanbouw is. Daar is een klein hapje uitgenomen.

De 60 ton zware kraan, staande op veertien wielen, viel tussen twee sporen die in aanbouw zijn. Het vehikel raakte flink beschadigd. De cabine met de kraanmachinist zat onderin. Het is nog onduidelijk of de wind de bouwkraan parten speelde. De Arbeidsinspectie onderzoekt het incident. Op last van de politie reden er korte tijd minder treinen tussen Amsterdam en Utrecht. Het metroverkeer had geen hinder.

Het is de tweede keer in korte tijd dat bij werkzaamheden aan het Bijlmerstation een bouwkraan is omgevallen. In juni gleed een 50 meter hoge kraan weg in het zand en viel op de bouwplaats direct naast het station. Ook toen vielen er geen gewonden. De kraanmachinist die beneden in de besturingscabine zat, kon toen zonder kleerscheuren naar buiten klimmen.