De Surinaamse ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad staat sinds zaterdag op de opsporingslijst van de internationale politiedienst Interpol. Dat hebben verschillende Surinaamse media zaterdag gemeld.

Een klein jaar geleden liet de toenmalige Surinaamse procureur-generaal al een opsporingsbevel voor Hoefdraad uitgaan. Tot nu toe is geen spoor van hem gevonden.

Hoefdraad zou eigenlijk begin dit jaar al op de lijst van Interpol worden gezet. Suriname had echter meer tijd nodig om de juiste informatie door te geven.

Hoefdraad wordt onder meer verdacht van witwassen en corruptie. Begin februari eiste het Surinaamse Openbaar Ministerie twaalf jaar gevangenis tegen de oud-bewindsman.

De zaak van Hoefdraad is onderdeel van een grotere zaak rond de Centrale Bank van Suriname. Daarbij zijn nog meer verdachten betrokken, zoals de vorige president van de Centrale Bank Robert van Trikt, de directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto en enkele medewerkers van de Centrale Bank. Volgens het OM had Hoefdraad met al deze verdachten contact.