Bij een explosie in de Utrechtse Geuzenwijk is zaterdagavond een betonnen muur bij een sportveld aan de Boisotstraat vernield. Volgens de politie zijn de ruiten van vijf tot tien woningen beschadigd. Ook zou er schade zijn aan enkele auto's, meldt het AD.

De oorzaak van de harde explosie is nog niet bekend, meldt de politie. "Of het vuurwerk was of iets anders", aldus een woordvoerder.

Volgens diverse Utrechters ging het niet om 'gewoon' vuurwerk. De knal klonk veel harder. De doffe dreun werd in meerdere wijken gehoord en gevoeld. Ook zagen mensen een soort stofwolk in de vorm van een paddenstoel opstijgen.

Volgens de politiewoordvoerder zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen. De omgeving van de Boisotstraat en Lumbresstraat is afgezet voor onderzoek. De brandweer zorgt voor verlichting van de onderzoekslocatie, terwijl de politie sporenonderzoek doet. Dit zal waarschijnlijk nog enige tijd duren.

Burgemeester Sharon Dijksma heeft via Twitter gereageerd. "In heel Utrecht was vanavond een enorme explosie te horen. Vooralsnog lijkt het erop dat er alleen materiële schade is. Ik leef zeer mee met de geschrokken buurtbewoners."