ROTTERDAM - Een vrachtwagen heeft in Rotterdam Ommoord dinsdagochtend een metro geramd. De chauffeur zit al twee uur bekneld in zijn cabine. Medewerkers van de traumahelikopter verlenen momenteel medische bijstand. In de metro vielen vier lichtgewonden, van wie er een naar een ziekenhuis is gebracht. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het ongeval gebeurde op de hoek Prins Alexanderlaan en President Rooseveltweg waar de metro van de Calandlijn bovengronds rijdt. Volgens een politiewoordvoerster is de ravage groot. Het metrostel is uit de rails gelopen. Openbaarvervoersbedrijf RET heeft bussen ingezet. Daarmee zijn ook de passagiers uit de aangereden metro verder vervoerd.


In de metro vielen vier lichtgewonden | Arnold van der Knaap

Volgens een woordvoerder van de RET gaat de stremming op de Calandlijn de hele dag duren. "Het treinstel staat deels naast de rails en zal weer op z'n plaats moeten worden getakeld. De avondspits zal er wel last van krijgen", aldus de woordvoerder. De metro vanaf het centrum van Rotterdam rijdt voorlopig tot aan de halte Prinsenlaan. Vandaar vervoert de RET passagiers met pendelbussen.