Het deel van het ingestorte appartementencomplex in Miami (Florida) dat nog overeind stond, is zondagavond (lokale tijd) gesloopt. Gevreesd werd dat ook dit gedeelte anders zou instorten.

Naar verwachting zullen arbeiders tot ongeveer 3.00 uur (9.00 uur Nederlandse tijd) bezig zijn met de afronding van de sloopwerkzaamheden, meldde Daniella Levine Cava, de burgemeester van Miami-Dade County.

De arbeiders hebben gaten in de balken van het complex geboord, waar explosieven in zijn geplaatst. Die explosieven zijn gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Volgens de burgemeester hoefden bewoners van nabijgelegen gebouwen niet geëvacueerd te worden. Wel moeten ze vanwege stofvorming binnenblijven en hun airconditioning uitzetten.

Het dodental door de instorting staat inmiddels op 24. De zoektocht naar de nog 121 vermisten is vanwege de sloop tijdelijk gestaakt.

Er was ook haast bij de sloop omdat een tropische storm op komst is, die eerder als orkaan Elsa door het Caribisch gebied trok. Mogelijk komt de tropische storm begin deze week in Florida aan. De autoriteiten wilden niet het risico lopen dat door de storm ook het overgebleven deel instortte als reddingswerkers bezig waren.

Zodra de sloop helemaal is afgerond, worden de reddingswerkzaamheden hervat. De kans is klein dat er nog overlevenden worden gevonden. Behalve vlak na het instorten van het gebouw is niemand levend onder het puin gevonden.

Bekijk het moment waarop restant ingestort gebouw Miami neergaat
33
Bekijk het moment waarop restant ingestort gebouw Miami neergaat