Op Aruba hebben alle wijken weer stroom. Zondag rond 4.00 uur (lokale tijd) werden ook de laatste wijken weer aangesloten. Dat heeft water- en elektriciteitsbedrijf WEB Aruba bekendgemaakt.

Aruba zat sinds zaterdagavond voor een groot deel zonder stroom. Ook kwam er in sommige wijken geen water uit de kraan.

De eerste problemen met de stroomvoorziening ontstonden rond 17.00 uur (lokale tijd).

Het water- en elektriciteitsbedrijf WEB Aruba NV meldde dat er onregelmatigheden waren in de elektriciteitscentrale. In eerste instantie leek de storing snel opgelost te kunnen worden, maar twee uur later zat het hele eiland compleet zonder stroom. Volgens het elektriciteitsbedrijf lag dat aan "nieuwe fouten" die zich hadden voorgedaan.

WEB meldde in de loop van de avond dat er in sommige wijken weer elektriciteit is. Verreweg het grootste deel van het eiland zat rond middernacht echter nog zonder stroom.

Bewoners van Aruba klaagden over de stroomuitval, in het bijzonder over de gevolgen die de storing heeft voor de horeca en de toeristische sector. Aruba kent sinds enkele maanden weer een toestroom van toeristen, vooral uit Amerika. Daarmee is de economie na een grote terugval door de coronapandemie weer op gang gekomen.