Bij een Poolse supermarkt in winkelcentrum Beverhof in Beverwijk is in de nacht van zondag op maandag opnieuw een mogelijk explosief aangetroffen, meldt de politie. Er is een verdachte aangehouden. De supermarkt was vorig jaar al twee keer doelwit van een explosie.

De politie kreeg rond 1.00 uur een melding over een verdachte situatie bij de supermarkt. Volgens een woordvoerder werden spullen aangetroffen die mogelijk duiden op een explosief.

Even later werd in de omgeving van de supermarkt een verdachte aangehouden. De politie doet onderzoek naar het mogelijke explosief en naar de betrokkenheid van de verdachte.

In december en januari waren er zware explosies bij Poolse supermarkten in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Tilburg en twee keer in Beverwijk. Er raakte niemand gewond, maar er werd wel veel schade en gevaar voor de omgeving veroorzaakt. Bij de aanslagen werden geïmproviseerde explosieven gebruikt, volgens de politie vergelijkbaar met die waarmee ook een aantal plofkraken is gepleegd.

De afgelopen weken werd nog twee keer geprobeerd brand te stichten bij een Poolse supermarkt in het Limburgse Panningen. In Rotterdam waren er beschietingen.

In Opsporing Verzocht werd gemeld dat de familie die de zaak in Tilburg in handen heeft ook de supermarkten in Aalsmeer en Beverwijk exploiteert.

In januari werd een negentienjarige man uit Rotterdam opgepakt in verband met de explosies. Hij zit inmiddels niet meer vast, maar blijft nog wel verdachte. In mei werden nog eens vier mannen van tussen de 20 en 26 jaar uit Amsterdam aangehouden. Een van hen is op 21 juni vrijgelaten. Hij mag zijn proces in vrijheid afwachten. De andere drie zitten nog vast.