In de Amerikaanse plaats Wilton Manors in de staat Florida is zaterdagavond een automobilist ingereden op toeschouwers bij een prideparade. Een van de slachtoffers is overleden, een ander is zwaargewond. Onduidelijk is of het om een ongeluk gaat of dat de automobilist doelbewust mensen heeft geprobeerd te raken.

De bestuurder, die kort na het incident werd aangehouden, sprak van een ongeluk. Hij zou deelnemer zijn geweest aan de parade en lid van een homokoor.

De automobilist stond volgens ooggetuigen aan het begin van de parade te wachten. Hij trok heftig op toen hem zou zijn gezegd te gaan rijden omdat hij aan de beurt was.

De man droeg een shirt van een homokoor. De voorzitter van het koor, Justin Knight, heeft tegen plaatselijke media gezegd dat de man lid is van het koor, net als de slachtoffers.

Burgemeester: 'Incident was aanslag op Congreslid'

Volgens de burgemeester van de nabijgelegen stad Fort Lauderdale, de Democraat Dean Trantalis, ging het om een aanslag op zijn partijgenote Debbie Wasserman Schultz, die lid is van het Amerikaanse Congres. Zij zat vlakbij in een cabrio te wachten om deel te nemen, maar werd niet geraakt.

"Dit is een terroristische aanslag op de lhbti-gemeenschap", vertelde de burgemeester aan Local 10 News. "Dit is precies wat het is. Nauwelijks een ongeluk. Het was opzettelijk, het was met voorbedachten rade en het was gericht tegen een specifiek persoon."

Trantalis was in 2003 de eerste openlijk homoseksuele politicus die tot het stadsbestuur van Fort Lauderdale werd gekozen.

De parade is na het incident afgelast en er wordt grondig onderzoek gedaan naar de gebeurtenis.

Dode en gewonde nadat auto publiek bij prideparade in Florida inrijdt
59
Dode en gewonde nadat auto publiek bij prideparade in Florida inrijdt