ROTTERDAM - Een onbekende gebleven fietsendief heeft een maand nadat hij iemand van zijn fiets beroofde, berouw gekregen. Hij stopte een briefje in de brievenbus van het politiebureau met de tekst 'de dief heeft spijt van de diefstal van deze fiets, een zwarte Gazelle en deze staat op de hoek Schieweg en Talmastraat'. Het rijwiel stond er inderdaad, aldus de politie maandag.

De diefstal had 24 september plaats. Slachtoffer was, naar nu is gebleken, een 39-jarige Rotterdammer. De onbekende dief sloeg de man en ging er met zijn fiets vandoor. De Rotterdammer heeft zijn Gazelle dankzij het briefje van de berouwvolle dief weer terug, maar dat kostte de politie wel wat speurwerk. De fiets stond namelijk niet geregistreerd als gestolen.

Een politievrouw herkende echter de sticker van de de fietsenwinkel die op de fiets zat. Via de administratie van deze winkel kon de eigenaar worden achterhaald.

De eigenaar van de fiets had geen aangifte gedaan. Hij ging er vanuit dat de politie toch geen energie wilde steken in een fietsdiefstal.