Veel stemmen die via sms zijn uitgebracht tijdens het Eurovisie Songfestival zouden ongeldig zijn verklaard. Diverse stemmers klagen dat zij pas uren later een bericht kregen dat hun stem niet is meegeteld, omdat de stembus al gesloten was. Het is nog niet duidelijk om hoeveel gevallen het precies gaat.

De website DroidApp meldt dat er van zijn redactie maar één stem geldig is verklaard, terwijl alle stemmen tegelijkertijd waren uitgebracht via het nummer 9090. Degenen van wie de stemmen niet zijn meegenomen, kregen uren later het bericht dat de voting al is afgelopen. DroidApp beweert dat er uit zijn inventarisatie blijkt dat honderden stemmen niet mee zijn geteld.

Ook op Twitter hebben gebruikers hun onvrede geuit over hun ongeldig verklaarde stemmen. Arjen Lubach heeft via zijn account een poll opgezet om te peilen bij hoeveel mensen de stemming is mislukt.

In de reacties op de poll hebben meerdere gebruikers screenshots gedeeld van de teleurstellende sms die zij kregen. In veel gevallen kwam de sms pas uren later op zondagochtend. Anderen meldden dat zij ruim een kwartier voor de sluiting al een bericht kregen dat hun stem niet werd meegeteld.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival en de EBU, die verantwoordelijk is voor het stemproces, hebben nog geen reactie gegeven op de klachten. Ook is het nog niet bekend hoe vaak er is gestemd. Er kon maximaal twintig keer per persoon gestemd worden.

Het Eurovisie Songfestival 2021 vond dit jaar plaats in Rotterdam. Op zaterdagavond was de finale, waarbij Italië is uitgeroepen als winnaar. Nederland eindigde op de 23e plaats.

Terugblik Songfestival (met teleurstellende nul punten voor Jeangu)
1
Terugblik Songfestival (met teleurstellende nul punten voor Jeangu)