HILVERSUM - Rond de benefiethockeywedstrijd die woensdagavond in Rotterdam wordt gespeeld voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan, komt een televisieactie. De Publieke Omroep bouwt de inzameling rond de wedstrijd waarbij een team van Pakistani en Indiërs het opneemt tegen het Nederlandse herenelftal. De uitzending op Nederland 2 duurt van acht tot tien.

De Publieke Omroep organiseert de actie in overleg met de Samenwerkende Hulporganisaties ter ondersteuning van giroactie 800800 Help Slachtoffers Aardbeving. RTL4, SBS en Talpa ondersteunen de inzameling door er in hun programma's aandacht aan te besteden.

In de rechtstreekse uitzending vanaf het terrein van HC Rotterdam wisselen beelden van de benefiethockeywedstrijd af met onder meer studiogesprekken, reportages en rechtstreekse verbindingen met het rampgebied. De woordvoerder van de Publieke Omroep kon vrijdagmiddag nog niet zeggen wie het programma presenteert.

Inzet

De Samenwerkende Hulporganisaties zijn ontzettend blij met de televisieactie. Waarnemend voorzitter Jacques Willemse liet vrijdagavond weten het geweldig te vinden. De gigantische ramp die zich momenteel in het aardbevingsgebied afspeelt, verdient een grootse inzet, aldust Willemse.

Hartverwarmend

"De nood is enorm groot en er is bijzonder veel geld nodig voor de hulp. Het is hartverwarmend dat zowel de publieke als de commerciële omroepen bereid zijn zich volop in te zetten voor de slachtoffers van de ramp."

In het rampgebied is sprake van een 'logistieke nachtmerrie' om iedereen op tijd te kunnen bereiken. Het is een race tegen de klok om de levens van de getroffen mensen te redden, vooral omdat de winter in aantocht is. Bereiken hulpverleners de mensen niet tijdig dan kunnen duizenden slachtoffers alsnog om het leven komen.