KAATSHEUVEL - In attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel is vrijdagmorgen iemand om het leven gekomen. De man kwam om het leven bij bouwwerkzaamheden voor de nieuwe attractie De Vliegende Hollander. Dat heeft de politie meegedeeld.

De man was beton aan het storten op het dak van een tunnel. Rond elf uur stortte de constructie in en daardoor viel het slachtoffer vier meter naar beneden. Bezoekers merkten weinig van het ongeluk.

De hulpverlening kwam zeer snel op gang omdat de Efteling een eigen hulpdienst heeft. Desondanks overleed de man ter plaatse aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie en de technische recherche stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Het 20 miljoen euro kostende spookschip De Vliegende Hollander moet de grootste en duurste attractie worden van de Efteling. Het publiek maakt er kennis met het VOC-schip van kapitein Willem van der Decken uit de Gouden Eeuw.

Het einde van het zomerseizoen 2005 verloopt voor de Efteling alles behalve vlekkeloos. Op 10 september kwam door een storing een van de karretjes van de Python, in de klim tot stilstand. Het wagentje zakte drie meter terug naar beneden. De 24 jaar oude achtbaan werd een aantal dagen buiten gebruik gesteld. Een paar dagen eerder moest een deel van het attractiepark enige tijd ontruimd worden omdat er aan de weg die vlak langs het park loopt, een gaslek was gevonden.