HAARLEM - De 33-jarige T.V. uit Haarlem is donderdag door de rechtbank in Haarlem wegens het uitdelen van een dodelijke klap in een strandtent in IJmuiden veroordeeld tot zes jaar celstraf. Er was tegen hem ook zes jaar geeïst.

De fatale vechtpartij deed zich voor op 29 mei in strandpaviljoen Zuidpier bij de presentatie van een nieuwe cd. Er waren enkele honderden mensen op de been. Slachtoffer was een 44-jarige discotheekeigenaar uit IJmuiden, die speciaal was ingehuurd om de beveiliging in de strandtent te verzorgen. Getuigen hebben gezien hoe het slachtoffer met één klap werd geveld, waarna hij achterover viel. De man overleed de volgende dag aan hersenletsel.

V. zegt zich niet te kunnen herinneren dat hij het slachtoffer een harde klap heeft gegeven. De Haarlemmer raakte ook in gevecht met twee andere beveiligers, die beiden gewond raakten. Bij V. sloegen de stoppen door toen een nichtje van zijn vriendin een glas in haar gezicht geduwd kreeg. De man wilde verhaal halen, toen hij in het tumult erna enkele rake klappen kreeg.