HAVANA - Cuba bereidt de evacuatie voor van mogelijk meer dan 250.000 mensen uit de gebieden die worden bedreigd door de zeer gevaarlijke orkaan Wilma. Dat meldden de autoriteiten woensdag. Eerder waren op het Caribische eiland al ongeveer 9000 mensen in veiligheid gebracht.

De orkaan heeft geleid tot zware overstromingen in het oosten van Cuba, en bedreigt nu de westkust en het gebied rond de hoofdstad Havana met zware slagregens. Volgens de meteorlogische dienst op het communistische eiland is het niet waarschijnlijk dat de orkaan, die op volle zee windstoten van boven de 300 kilometer per uur veroorzaakt, het vasteland van Cuba zal raken.

Mexico

De Mexicaanse autoriteiten hebben woensdag opdracht gegeven voor de evacuatie van circa 33.000 toeristen uit Cancun, de eilanden Isla Mujeres en Holbox, en Punta Allen.

Alle hotelgasten in de betreffende plaatsen is verzocht huiswaarts te keren. De zware orkaan Wilma trekt naar verwachting de komende 24 uur tussen het Mexicaanse schiereiland Yucatan en Cuba door.