De PO-Raad zegt zondag veel signalen van basisscholen te hebben ontvangen dat zij moeite hebben om maandag open te gaan. Volgens een woordvoerder zal het vanwege de sneeuw voor veel leraren maandag moeilijk worden om naar school te komen.

"Hoewel het er aanvankelijk op leek dat de basisscholen op maandag in principe weer open zouden gaan, ontvingen we in de loop van zondag steeds meer signalen dat het voor scholen lastig gaat worden", aldus een woordvoerder.

In tegenstelling tot de meeste kinderen wonen veel leraren niet in de omgeving van hun basisschool, waardoor het voor hen lastig is om maandag voor de klas te verschijnen, zo zegt de PO-Raad.

De onderwijskoepel De Haagse Scholen in Den Haag heeft een bericht verstuurd naar alle 52 scholen zelf de keuze te maken: Maandag de school gewoon open doen om les te geven of anders onderwijs geven op afstand. "Voor sommige leerkrachten die ver weg wonen is het nu lastig naar school te komen. Het ov werkt niet goed en met de auto is het gevaarlijk", aldus een woordvoerster.

De CBS De Waterlelie in de Hofstad heeft besloten dat om die reden de heropening maandag "helaas" niet doorgaat. "Bijna alle leerkrachten wonen buiten de wijk en een groot deel ook buiten Den Haag. Nu ook Rijkswaterstaat het advies geeft morgenochtend niet de weg op te gaan vinden wij het onverantwoord de leerkrachten te vragen naar school te komen", schrijft de directie aan de ouders.

De stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel (met 22 scholen) laat weten maandag nog niet de schooldeuren te openen. "Omdat onzeker is of leraren en leerlingen hun school morgen (veilig) kunnen bereiken is zojuist besloten (in samenspraak met de andere A’damse schoolbesturen) dat onze scholen morgen gesloten blijven en we het online onderwijs met een dag verlengen voor zover mogelijk", aldus het bestuur.

Ook de scholen die verbonden zijn aan de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam blijven maandag dicht, zegt voorzitter Herbert de Bruijne in het Parool.

Bovendien was al bekend dat de basisscholen van de organisatie Lowys Porquin in West-Brabant pas woensdag weer opengaan, in plaats van maandag.

Stelling

Winterpret in Nederland: skiën, langlaufen en sleeën
72
Winterpret in Nederland: skiën, langlaufen en sleeën