ROTTERDAM - Van de 45 Hells Angels die maandagochtend door de politie zijn gearresteerd, zitten er nog 42 vast. Drie zijn er inmiddels weer heengezonden, aldus een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie dinsdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De voorgeleiding van de Angels, die worden verdacht van een reeks ernstige misdrijven, zoals drugs- en wapenhandel, geweld, vindt donderdag plaats bij de rechter-commissaris in Amsterdam. Of ze alle 42 worden voorgeleid, is nog onduidelijk.

De politie arresteerde de Hells Angels tijdens een massaal gecoördineerde actie waarbij invallen werden gedaan in zes clubhuizen, in Amsterdam, Rotterdam, Kampen, Harlingen, IJmuiden en Haarlem. Ook werden 64 woonadressen doorzocht en verrichte de politie in het Belgische Neerpelt doorzoekingen op twee adressen waarbij een verdachte werd aangehouden.

Acroniem

Het onderzoek naar criminele activiteiten door Hells Angels loopt al enkele jaren, onder de codenaam Acroniem. De actie van justitie is gericht op individuele leden van de Angels en door hen gepleegde strafbare feiten en niet zozeer tegen de organisatie.