WILLEMSTAD - De vermoedelijke daders van de moord op een Nederlander dit weekeinde op Curaçao zijn gearresteerd. Dat bracht de politie maandag naar buiten. Het gaat om de 17-jarige L.S.W. en zijn 16-jarige zus L.L.W. Ook is een 19-jarige vrouw opgepakt met de initialen J.L.B.

De broer en zus worden ervan verdacht de 71-jarige Nederlander Arie Mulder om het leven te hebben gebracht bij een overval. Ook het lichaam van de 74-jarige Anna Perret-Gentil werd in de woning gevonden. Mulder werd zaterdag in zijn huis aangetroffen met diverse steekwonden.

Voortvluchtig

De drie verdachten werden zaterdag gesignaleerd toen zij in de auto van de gedode vrouw reden. Na een korte achtervolging wisten zij te ontkomen. Het meisje en de vrouw werden zaterdag opgepakt, de jongen bleef tot zondagavond voortvluchtig. Uiteindelijk is ook hij gearresteerd.

Veiligheid

Minister Pechtold van Koninkrijksrelaties en minister Kamp van Defensie zijn voor een werkbezoek op de Antillen. Ze praten maandag op Curaçao met hun Antilliaanse collega's over het Plan Veiligheid. Dat gaat over criminaliteitsbestrijding op het eiland.