LELYSTAD - De officier van justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Lelystad vijftien jaar celstraf geëist tegen de 33-jarige M. El. H. uit Almere voor de wurging van zijn 8-jarig stiefdochtertje. Volgens de officier heeft de verdachte het meisje op 27 november van het vorig jaar gedood en daarna gedumpt in een bos in Zeewolde.

De openbare aanklaagster stelde geen enkele reden te zien om af te wijken van de maximale straf voor doodslag. Ze somde een enorme hoeveelheid aan mogelijke bewijzen op, zoals twee positieve geurproeven op de nek van het slachtoffertje. Die wezen uit dat de Almeerder de nek van zijn stiefdochtertje langdurig moet hebben aangeraakt. Bovendien hebben vier getuigen de auto van de verdachte in het bos gezien, waar het levenloze lichaam van het meisje is gevonden.

El H. hield vol onschuldig te zijn. De Almeerder beweerde zijn stiefdochtertje voor het laatst gezien te hebben toen zij met boodschappen op weg was naar huis. Advocaat H. Seegers stuurde aan op vrijspraak. Hij meende dat er ook scenario's denkbaar waren, waarin El H. niet de dader is. De rechtbank doet uitspraak op 1 oktober.