GRONINGEN - De regiopolitie Groningen heeft tijdens onderzoek rond de woning van seriemoordenaar Willem van E. bewijs gevonden voor een van de moorden op Groningse prostituees. Duikers troffen in het water nabij het woonboerderijtje van Willem van E. een mobiele telefoon.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het waarschijnlijk om de mobiele telefoon van een van de slachtoffers, Sasja Schenker. Van E. heeft begin deze week tegenover de politie bekend drie Groningse prostituees te hebben vermoord.

Nadat hij een bekentenis heeft afgelegd, is de politie bezig met een intensief onderzoek in, onder en bij de woning van de verdachte in Harkstede.

Dit is noodzakelijk in verband met de bewijsvoering, omdat alleen een bekentenis alleen onvoldoende is voor een veroordeling. Verder hoopt de politie aanwijzingen te vinden over drie onopgeloste moordzaken op prostituees. Bij het onderzoek worden ondermeer duikers en speurhonden ingezet.

Volgens de politie zijn er ook kadavers van een varken en een hond op het terrein aangetroffen. Maar de politie gaat er vanuit dat det dieren op aan een natuurlijke dood zijn gestorven. Van E. hield steeds veel dieren op zijn woonboerderij.

Of er nog ander bewijsmateriaal is aangetroffen wilde de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Volgende week gaat de speuractie, die wordt gadegeslagen door ramptoeristen, verder.