DEN HAAG - Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou GroenLinks elf zetels halen, blijkt uit de Politieke Barometer van Interview NSS en het tv-programma Nova van deze week. De partij van Femke Halsema scoort daarmee drie zetels meer dan vorige week en ook drie meer dan ze er nu in de Tweede Kamer heeft.

De winst van GroenLinks lijkt ten koste te gaan van de Pvda. Die komt deze week op 50 zetels uit, drie minder dan vorige week. Overigens is dat nog altijd acht meer dan de PvdA bij de Kamerverkiezingen in 2003 haalde.

Voor het overige zijn er weinig verschuivingen in de Politieke Barometer. Het CDA haalt net als vorige week 33 zetels, een verlies van elf vergeleken met de laatste verkiezingen. De VVD komt uit op 24 zetels, één minder dan vorige week en vier minder dan in 2003. D66 blijft staan op zes, evenveel als die partij er nu in de Kamer heeft.

De SP haalt in de Politieke Barometer 16 zetels, een winst van zeven vergeleken met de Kamerverkiezingen. De christenunie zou van drie naar zes zetels gaan, de LPF van acht naar één. De SGP zou haar twee zetels behouden. Onafhankelijk Kamerlid Wilders zou één zetel behalen. Andere partijen komen uit op nul zetels.