IJMUIDEN - De politie in IJmuiden heeft na uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht maandagavond tachtig tips binnengekregen over de mysterieuze verdwijning van de 7-jarige Cheryl Morriën uit IJmuiden in 1986. Het onderzoeksteam kan nog niet zeggen of er waardevolle tips bij zijn, aldus een woordvoerder dinsdag.
Opsporing Verzocht
Cheryl Morriën

Cheryl Morriën verdween op 5 augustus 1986 op klaarlichte dag nabij de ouderlijke woning. De zaak is nooit opgelost en dreigt te verjaren. Vorige week is op initiatief van het landelijk team Kindermoorden een nieuw onderzoek begonnen. De politie houdt processen-verbaal van destijds opnieuw tegen het licht en past moderne opsporingsmethoden toe.

In de uitzending van maandagavond deed de twee jaar oudere zus van Cheryl, Rachel Morriën, een oproep aan iedereen om met informatie te komen. In het programma werd ook melding gemaakt van een anonieme brief aan de ouders van Cheryl, die bijna tien jaar na de verdwijning werd verstuurd. De briefschrijver zegt over meer informatie te beschikken.

De zegsman van de politie kan niet zeggen of deze anonieme briefschrijver zich nu heeft gemeld. Wel hebben mensen gereageerd uit de buurt waar Cheryl woonde, die nog nooit eerder door de politie zijn gehoord.

/LINK
hier