DEN HAAG - Het Nederlandse Urban Search and Rescue-team (USAR) heeft zich donderdagmiddag teruggetrokken uit het Pakistaanse Bagh. Het team vertrekt vanavond om 20.00 uur (17.00 uur Nederlandse tijd) naar Islamabad, aldus een woordvoerder van de reddingsploeg.

De Nederlandse eenheid heeft van de autoriteiten in Bagh te horen gekregen dat er in de stad geen werk meer voor haar is. De Nederlanders kregen bovendien het advies donderdag nog te vertrekken naar Islamabad, omdat de weg daarnaartoe snel slechter zou worden.

Inzetten

Het USAR-team meldt zich in Islamabad bij de Nederlandse ambassade. "Het team geeft het niet op. Als de Pakistaanse autoriteiten het willen, kunnen ze ons nog elders inzetten", meldt de woordvoerder.

Puinhopen

De 61 medewerkers van het team kwamen maandag met acht zoekhonden aan in Pakistan. Het team werd daar in vier groepen verdeeld. Twee daarvan doorzochten in Bagh de puinhopen van een school en vonden verscheidene dode kinderen. Ook verleende het team medische hulp aan gewonden die vanuit de bergen naar Bagh kwamen.