DEN HAAG - Een 28-jarige vrouw uit Den Haag is dinsdagavond door haar ex-vriend, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, ontvoerd. Na een wilde achtervolging over onder meer de A27 naar uiteindelijk het Brabantse Oosterhout, kon de politie de man overmeesteren. Niemand raakte gewond. Dat maakte de politie woensdag bekend.

De vrouw werd dinsdagmiddag op de Haagse Stuyvesantstraat door haar ex in zijn auto gedwongen. Een getuige alarmeerde de politie. De twee werden aan het begin van de avond in de buurt van De Bilt gesignaleerd, waarop de politie de achtervolging inzette. Onderweg pleegde de man een reeks verkeersovertredingen, aldus de politie.

Ook is hij op twee agenten ingereden. In Oosterhout zag de vrouw kans zich uit de rijdende auto te laten vallen. Daarop reed de politie de auto van de man aan, zodat hij tot stilstand kwam. De verdachte weigerde eerst uit zijn auto te komen, maar na inzet van een politiehond konden de agenten hem rond 21.00 uur inrekenen.

Hij bleek een slagersmes op zak te hebben. De politie vermoedt dat de verdachte onder invloed van alcohol en verdovende middelen verkeerde.