DEN HAAG - De Koninklijke Marechaussee heeft onlangs drie militairen gearresteerd wegens drugshandel en drugsgebruik op de Tonnet-kazerne in 't Harde. Twee mensen zijn aangehouden voor handel in harddrugs, een derde voor het bezit van enkele grammen softdrugs.

Uit een onderzoek blijkt dat 33 personen op de kazerne harddrugs gebruikten. Vijf gebruikten softdrugs. Dat is bevestigd door een woordvoerder van de marechaussee.

De zaak kwam aan het rollen toen de commandant van de 101 RPV-compagne op de Tonnet-kazerne half juni aangifte van mogelijk drugsgebruik deed. Een onderzoek leverde vijftien verdachten op. Vervolgens werd op 19 augustus de eerste verdachte op heterdaad betrapt met enkele grammen softdrugs.

Enkele dagen daarna werd een dealer van harddrugs op heterdaad aangehouden. Deze vrouw bekende en noemde de namen van al haar afnemers. Verder verklaarde zij dat er een tweede dealer actief was geweest op de kazerne. Die persoon was inmiddels overgeplaatst naar Apeldoorn. Bij huiszoeking in het huis van deze verdachte werd een weedplantage en veertig roze pillen gevonden.

Alle verdachten zijn gehoord en weer vrijgelaten. Ze zijn door hun commandanten voorlopig geschorst.