NIEUWEGEIN - Bijna drie van de vier vrouwen eet het liefst een harde snack. Mannen geven de voorkeur aan groot en dik. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van notenfabrikant Duyvis, naar de snackgewoonten van Nederlanders.

Uit het onderzoek blijkt dat men het liefst voor de televisie smult van nootjes, toastjes, chips en andere hartige snacks. Verder doet 6 procent het het liefst in bed en 5 procent bijvoorkeur vlak voor of na de seks. Als de Nederlander snackt, en 92 procent doet dat volgens het onderzoek, dan duurt dat gemiddeld 15 minuten.

Stiekem

Bijna de helft van de snackers doet het wel eens stiekem. Vooral jongeren en hoger opgeleiden snaaien in het geheim. Ouderen vinden vaker dat ze iets lekkers hebben verdiend dan jongeren. Hoe verder de week vordert, hoe groter de snacktrek. Op zaterdagen blijkt Nederland massaal te snacken. Het hele jaar wordt er gesnackt, maar in de winter net iets meer dan in andere jaargetijden.

Mannen eten vaker hun snack direct uit de verpakking, vrouwen doen het tussendoortje eerst netjes in een schaaltje. Hoe hoger opgeleid, hoe eerder de snack in een apart schaaltje belandt. 20 Procent van de mannen eet een zak of pak in een keer leeg, vrouwen nemen vaker een paar snacks en bergen de verpakking dan weer op.