AMSTERDAM - Een 13-jarig meisje uit het Belgische Sint-Jans-Molenbeek heeft zondagavond haar pasgeboren baby van de dertiende verdieping naar beneden laten vallen. Dat meldt de Belgische krant De Gentenaar dinsdag. De baby is overleden aan de gevolgen van de val. De jonge moeder beviel in de loop van de dag van een jongetje en wist geen raad met haar baby.

"Wij wisten niet eens dat ze zwanger was", lieten haar broers tegenover De Gentenaar weten. Het meisje raakte zes maanden geleden zwanger van haar 16-jarige vriend. Omdat zij het kindje wilde houden en weigerde abortus te plegen, verliet haar vriend haar. Verlamd door liefdesverdriet zweeg ze al die maanden tegen iedereen over haar zwangerschap, zelfs tegen haar familie en beste vriendinnen. Op alle mogelijke manieren probeerde ze haar dikke buik te verbergen.

De politie en justitie hebben een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht. Rechercheurs hebben onder meer de computer en brieven van het meisje meegenomen om na te gaan wat haar plannen waren, en wie van haar zwangerschap op de hoogte was.