ZUIDHORN - De klagende moeder uit Zuidhorn, die afgelopen vrijdag van de rechter een schoolpleinverbod kreeg opgelegd, houdt haar 8-jarige dochter voorlopig thuis. Dat heeft H. Frik, directeur van de openbare school in Zuidhorn, dinsdag bevestigd.

Volgens Frik is het meisje vrijdagochtend voor het laatst op school geweest. De ouders van het kind hebben niet gemeld waarom ze hun dochter thuis houden. De school heeft inmiddels een leerplichtambtenaar ingeschakeld.

Vreugdedansje

Overigens ontkent de directeur de aantijgingen van de vrouw dat de uitspraak over het schoolpleinverbod in de docentenkamer met een vreugdedansje zou zijn gevierd. "Er is juist erg professioneel door het team gereageerd", aldus Frik.

De moeder mag zich van de rechter een jaar lang niet meer vertonen op het terrein van basisschool De Borgh. De directie van de school had in een kort geding een schoolpleinverbod geëist voor de vrouw, omdat zij de school al vier jaar overlaadt met een niet aflatende stroom vragen, opmerkingen en klachten. Zo stuurde ze vorig schooljaar vijftig e-mails en twintig brieven naar de school.