MEXICO-STAD - De Mexicaanse politie jaagt op een seriemoordenaar die in de afgelopen twee jaar mogelijk veertig oudere vrouwen in hun eigen huis heeft mishandeld en gewurgd. De politie houdt de moordenaar in elk geval verantwoordelijk voor vier moorden die dit jaar in Mexico-stad zijn gepleegd. Ook 37 andere moorden in 2003 en 2004 kunnen wellicht aan de seriemoordenaar worden toegeschreven.

De gruweldaden zijn ofwel door een forse vrouw of door een man in vrouwenkleding gepleegd. De dader krijgt met een smoes toegang tot de woningen van zijn (of haar) slachtoffers en doodt ze met voorwerpen die hij in huis aantreft. Volgens de hoofdaanklager in de stad, Bernardo Batiz, gaat het om een slimme misdadiger die het vertrouwen van zijn slachtoffers weet te winnen voordat hij toeslaat.

Het politieteam dat de moorden onderzoekt, tast nog in het duister over de identiteit van de dader, hoewel er wel vingerafdrukken zijn gevonden. De regering verspreidt een half miljoen pamfletten om te waarschuwen voor de seriemoordenaar. Zo moeten ouderen ervoor waken de deur te openen voor vreemden of zich door een onbekende vanaf de kerk of markt naar huis te laten helpen.