In een restaurant aan de Rijnkade in het centrum van Alphen aan den Rijn heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een uitslaande brand gewoed die oversloeg naar een naastgelegen pand. De daken van twee panden zijn verwoest.

De brandweer had moeite om in het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met complexe bebouwing, het vuur onder controle te krijgen.

Nadat het dak van het restaurant was ingestort sloeg het vuur over naar een buurpand, een kledingwinkel die is gevestigd in een oude stadsboerderij met een rieten dak.

Omliggende woningen zijn meteen ontruimd. Er waren ambulances en traumahelikopters aanwezig, maar die bleken niet nodig. Omwonenden werden opgevangen in het gemeentehuis. De meeste van hen konden later in de nacht na controle door de brandweer weer terug naar huis.

De brand werd rond 3.00 uur zaterdagochtend ontdekt, waarop de brandweer massaal uitrukte met meerdere wagens en hoogwerkers. Rond 6.30 uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle was.

Van de twee panden zijn van de daken niets meer over. Omliggende panden hebben veel water- en rookschade. De brandweer is nog geruime tijd bezig met nablussen en het controleren van de stabiliteit van de panden.

Grote brand verwoest twee panden in Alphen aan den Rijn
55
Grote brand verwoest twee panden in Alphen aan den Rijn