DEN HAAG - President Poetin van de Russische Federatie komt op 1 en 2 november op staatsbezoek naar Nederland. Dat heeft de RVD maandag laten weten. Koningin Beatrix bracht in juni 2001 een staatsbezoek aan Rusland, waarbij Poetin al werd uitgenodigd.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De president en zijn echtgenote worden op 1 november op Schiphol Airport ontvangen door koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Op de eerste dag legt Poetin met zijn echtgenote een krans bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam, een gebruikelijk onderdeel van een staatsbezoek. Vervolgens heeft de president een rondetafelgesprek met verscheidene captains of industry in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam.

Na een bezoek aan het huisje van Tsaar Peter de Grote in Zaandam, wordt de eerste dag van het staatsbezoek afgesloten met een staatsbanket in Paleis Noordeinde.

Balkenende

Op woensdag 2 november ontmoet president Poetin de voorzitter van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer in het Eerste Kamer-gebouw. Aansluitend ontvangt minister-president Balkenende Poetin op het ministerie van Algemene Zaken. Na het regeringsdejeuner in de Ridderzaal, brengt de President een bezoek aan het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis.

Het staatsbezoek wordt afgesloten met een bijeenkomst in Paleis Noordeinde, aangeboden door Poetin.