De politie in Helmond heeft de handen dinsdagavond vol gehad aan een groep van 100 tot 150 jongeren die zich "ernstig" misdroegen op straat. De jongeren hadden zich in de Noord-Brabantse stad verzameld na een via sociale media gedeelde oproep voor een bokswedstrijd. Er zijn zes aanhoudingen verricht.

De jongeren staken vuurwerk af en gooiden met stenen richting de agenten. Om de groep uit elkaar te drijven werden hondengeleiders en de mobiele eenheid (ME) opgeroepen.

Rond 23.30 uur werd de groep uit elkaar gedreven, laat de politie weten. Drie kwartier later was het weer rustig in de stad en was de politie alleen nog preventief aanwezig in de stad.

Vijf personen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en één persoon is gearresteerd voor het bij zich dragen van een mes.

ME drijft jongeren uit elkaar na illegale bokswedstrijd in Helmond
56
ME drijft jongeren uit elkaar na illegale bokswedstrijd in Helmond

Burgemeester kondigt noodbevel af

De burgemeester van Helmond, Elly Blanksma-van den Heuvel, heeft dinsdagavond een noodbevel afgekondigd. Het bevel houdt in dat voorlopig niemand zich tussen 23.15 uur en 6.00 uur mag begeven in een aantal straten van de gemeente.

Het noodbevel geldt niet voor personen "voor wie het om dringende redenen noodzakelijk is zich op de weg te begeven". De politie krijgt de opdracht om het bevel te handhaven.

Jongeren houden vaker illegale bokswedstrijden in Helmond

De aankondiging die dinsdag rondging op sociale media is ook de gemeente niet onopgemerkt gebleven. Ondanks dat de gemeente volgens de woordvoerder op de oproep heeft geageerd, is de groep dinsdagavond toch bij elkaar gekomen.

"Zo'n grote groep van jongeren die nu bij elkaar komen, dat wil je in deze tijd niet", aldus de politiewoordvoerder.

Volgens de woordvoerder spreekt de groep jongeren wel vaker af om bokswedstrijdjes te organiseren. Twee weken geleden vond een soortgelijke wedstrijd plaats in een Helmonds park, schrijft Omroep Brabant.