LEIDSCHENDAM - De man die vorige week zijn vriendin en haar zoontje doodde door hen van een flat in Leidschendam te gooien, en daarna zelf zijn dood tegemoet sprong, deed een dag eerder al een zelfmoordpoging. Dat schrijft Trouw zaterdag. De 30-jarige Afghaanse asielzoeker gaf een ruk aan het stuur toen zijn vriendin met hem en een vriend over de snelweg reed.

De situatie liep toen goed af. De man moest gekalmeerd worden, en vervolgde de rit daarna op de achterbank. Dat is een van de zaken die blijken uit een reconstructie van het dagblad, dat sprak met verschillende vrienden en bekenden van de Afghaan. Zij schetsen het beeld van een 'prima kerel', die langzaam depressief en nerveus werd omdat hij het land zou worden uitgezet.

De man zei op de dag van het drama huilend en trillend dat hij dood wilde tegen de vriend die een dag eerder passagier was in de auto. Deze was ook aanwezig in de flat in Leidschendam, maar had het gebeurde toch niet zien aankomen. "Anders was ik er zeker tussen gesprongen."