Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van positief nieuws van de afgelopen dagen.

FC Eindhoven verkoopt meer seizoenkaarten dan normaal

FC Eindhoven heeft in de eerste maand drie keer zoveel seizoenkaarten verkocht als normaal. Normaliter worden in de eerste maand zo'n vijftig seizoenkaarten verkocht.

Daarnaast hebben supporters met een seizoenkaart voor afgelopen seizoen de kosten van de vanwege de coronacrisis niet gespeelde wedstrijden niet op de club verhaald.

Kunsthandelaar schenkt kunstwerk aan Rijksmuseum

Kunsthandelaar Bob Haboldt heeft het Rijksmuseum in Amsterdam een schilderij van Bartholomeus Spranger geschonken. Aanleiding hiervoor is de huidige situatie rondom het coronavirus.

Spranger was rond 1600 een van de belangrijkste kunstenaars in Europa. Hij schilderde rond 1587 op koper het schilderij Engelen dragen het lichaam van Christus.

Verdwaalde wandelaars overleven in wildernis van Nieuw-Zeeland

Twee wandelaars van 23 jaar oud zijn woensdag teruggevonden na achttien dagen te hebben overleefd in de wildernis van het Nieuw-Zeelandse nationale park Kahurangi. Het duo trok er op 9 mei op uit, maar raakte in de eerste dagen van hun tocht verdwaald.

Jessica O'Connor en Dion Reynolds hebben slechts lichte verwondingen opgelopen. Reynolds liep een verstuikte enkel op en zijn partner kneusde haar rug als gevolg van een val.

Amsterdamse theaters werken samen en komen met nieuwe shows

Koninklijk Theater Carré, De Kleine Komedie en Theater Bellevue gaan samenwerken en komen waarschijnlijk vanaf 1 juli met nieuwe voorstellingen in Carré van onder anderen Spinvis, Dolf Jansen en Freek de Jonge.

Naar verwachting is het vanaf 1 juli toegestaan om maximaal honderd bezoekers te ontvangen in zalen. Hoewel dat volgens de Amsterdamse theaters niet rendabel is, biedt dit wel de mogelijkheid om de deuren weer te openen voor bezoekers, artiesten en medewerkers.

Lancering capsule vanuit VS even te zien in Nederland

Als de lancering van de capsule Crew Dragon woensdagavond volgens plan verloopt, kunnen Nederlanders het ruimtevaartuig kort met het blote oog waarnemen. Ruim twintig minuten nadat vanaf Florida twee astronauten richting het internationale ruimtestation ISS vertrekken, zal de capsule in een paar minuten langs Europa zoeven.

Nederlanders hebben rond 22.56 uur de gelegenheid om de capsule letterlijk als een stip aan de horizon te zien. Astronauten Bob Behnken en Doug Hurley bevinden zich dan boven het noorden van Frankrijk.

Spotify-gebruikers kunnen nu onbeperkt nummers leuk vinden

Spotify verwijdert de limiet op het aantal nummers of albums dat gebruikers kunnen opslaan door deze leuk te vinden. Vanaf nu kunnen abonnees een onbeperkt aantal nummers toevoegen aan hun bibliotheek.

De limiet voor afspeellijsten die gebruikers zelf kunnen samenstellen, is niet veranderd. Spotify-gebruikers kunnen nog steeds maximaal tienduizend nummers aan een afspeellijst toevoegen.