APELDOORN - Een agent die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de snelweg A50 samen met een collega werd aangereden, is ter plaatse overleden. De agenten van de politie Apeldoorn werden bij knooppunt Beekbergen geraakt door een auto die op de afrit naar de A1 in een slip raakte. Volgens een woordvoerder van de politie is de collega zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.

De agenten waren ter plaatse omdat een auto tegen een markeringsbord was gereden, die daar wegens wegwerkzaamheden stond. Terwijl de agenten die aanrijding afhandelden, werden zij geraakt door de slippende auto. De overige betrokkenen bleven ongedeerd.

De verbinding van de A50 naar de A1 is voor verkeer uit de richting Zwolle naar Amersfoort enkele uren afgesloten geweest.

Tilburg

Een ander verkeersongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft in Tilburg zeker aan twee personen het leven gekost. Een persoon raakte gewond. Het voertuig botste op de Ringbaan Noord rond 02.45 uur tegen een verkeerslicht waarna de auto in brand vloog. Dat meldde de politie zaterdag.

Bij het ongeval kwamen een 23-jarige Tilburger en zijn 20-jarige Tilburgse vriendin om het leven. Een 17-jarige broer van de 23-jarige werd uit de auto geslingerd, raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de auto verloor in de flauwe bocht de macht over het stuur en botste tegen de verkeerslichtenmast op de middengeleider. Een getuige heeft nog geprobeerd de inzittenden uit het brandende wrak te halen. Dat lukte echter niet door de hevige brand.

Ravage

De ravage na het ongeval was enorm. De motor van de auto was enkele tientallen meters door de lucht geslingerd en in de tuin van een woning aan de zuidelijke zijde van de Ringbaan Noord terechtgekomen.