De verwarde man die zichzelf zaterdagochtend in Halsteren ernstig verwondde met een mes en uiteindelijk overleed, is niet door een politiekogel om het leven gekomen, maakt het Openbaar Ministerie zaterdagavond bekend. Agenten hadden een schot gelost om de man voor erger leed te behoeden.

Een schouw op het lichaam wijst uit dat agenten hem in het onderbeen hebben geraakt. Dat is echter niet de directe doodsoorzaak van de man. De exacte oorzaak moet nog worden vastgesteld.

Agenten kregen zaterdagochtend melding van een man die zichzelf met een mes aan het verwonden was. Ter plekke probeerden zij de man aan te spreken, wat mislukte. Een poging om hem met pepperspray onder controle te krijgen, sloeg evenmin aan.

Om de man alsnog voor zichzelf te beschermen, werd een schot gelost. Hoewel meerdere hulpdiensten ter plaatse kwamen, inclusief een traumahelikopter, mocht hulp niet meer baten. De agenten kwamen met de schrik vrij.

De Rijksrecherche startte desondanks een onderzoek op. Dat is een standaardprocedure wanneer een agent zijn wapen heeft gebruikt en daardoor mogelijk letsel is ontstaan.