DEN HAAG/DENPASAR - Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag ontkent dat er een Nederlander wordt vermist na de terroristische zelfmoordaanslagen op het vakantie-eiland Bali. Ida Bagus Putu Alit, verbonden aan het Indonesische identificatieteam op Bali, meldde vrijdag nog dat een van de 32 vermisten een Nederlander is.

Volgens de website van The Jakarta Post vermeldde de lijst van vermisten de naam van de Nederlander Rudi Winter. Een woordvoerster van Buitenlandse Zaken verklaarde dat er even sprake van was dat hij vermist werd, maar de man bleek uiteindelijk ongedeerd. "De persoon in kwestie was niet eens in Azië", aldus de zegsvrouw.

De Indonesische autoriteiten zeggen nog 32 mensen te missen na de jongste aanslagen. Volgens het Japanse persbureau Kyodo en The Jakarta Post, die met de functionaris spraken, is de lijst opgesteld na vermeldingen van vermissingen door familieleden. Op de lijst staan verder Indonesiërs, Japanners, Denen, Duitsers, een Ier, een Pakistani en een Brit.

Het dodental als gevolg van de aanslagen beloopt circa zeker 22. Door de vorige terreuraanslagen op Bali in 2002 kwamen vier Nederlanders om het leven.