UTRECHT - Het echtpaar uit Zeist dat met hun vier minderjarige dochters sinds half augustus is verdwenen, is donderdag gesignaleerd in Hardenberg. Eind vorige maand waren zij voor het laatst gezien in de buurt van de Duitse plaats Bielefeld.

Volgens de politie zag een getuige hen met drie dochters rondlopen in de Overijsselse gemeente. Op het politiebureau bevestigde hij aan de hand van hun foto's dat zij het waren. De vader heeft inmiddels zijn baard laten staan. De politie heeft op campings in de buurt pamfletten uitgedeeld.

De politie IJsselland heeft de melding onderzocht. Volgens een woordvoerder zijn er geen aanwijzingen gevonden dat het gezin zich nog in de regio verblijft.

Oplichting

Het gezin staat internationaal gesignaleerd. De verdwijning van het echtpaar met hun dochters tussen de tien en vijftien jaar, werd op 11 augustus opgemerkt. Op 13 augustus had de familie een auto terug moeten brengen naar een verhuurbedrijf. Mogelijk bestaat er verband tussen de verdwijning en aangiften tegen de man wegens oplichting. Hij heeft een rijschool.

Het zou ook kunnen dat de ouders met hun actie proberen te voorkomen dat zij hun dochters kwijtraken. Die zouden in augustus uit huis worden geplaatst en onder toezicht komen vn de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ). Hun twee oudere zonen, 16 en 17 jaar, zijn eerder al onder toezicht van de stichting gesteld. Halverwege vorige maand gaf de politie foto's vrij van de vier meisjes.

Dolend bestaan

De politie denkt dat het gezin een dolend bestaan leidt. Mogelijk brengen ouders en kinderen regelmatig de nacht door in de auto.