ROTTERDAM - De ontvoering van Claudia Melchers medio september is het werk geweest van drie Antillianen, Patricio W., Quentin W. en Izaan M. Dat schrijft het Algemeen Dagblad woensdag. De krant schrijft in het bezit te zijn van de volledige bekentenis die Quentin W. na zijn arrestatie op 27 en 28 september op Curaçao zou hebben afgelegd tegenover de politie. Ook Patricio W. zou zijn gearresteerd. Izaan W. zou nog voortvluchtig zijn en vermoedelijk in Brazilië verblijven.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil geen commentaar geven op het AD-bericht en kan niets over de mogelijke bekentenis zeggen. "De verdachte zit in beperking", aldus een OM-woordvoerder. Het OM op Curaçao verwijst naar justitie in Amsterdam voor verdere informatie over de zaak Melchers. De woordvoerder van de familie Melchers was niet bereikbaar voor commentaar.

Bekentenis

Volgens Quentins bekentenis in het Algemeen Dagblad zou het brein achter de ontvoering, Izaan M., besloten hebben om Claudia vrij te laten na een lang gesprek met haar. Wat er in dat gesprek is afgesproken, meldt de krant niet. Izaan M. zou getrouwd zijn met een vrouw die vorige week in Laag-Keppel is aangehouden, maar later weer werd vrijgelaten. In die Gelderse plaats zou hij normaliter ook wonen als hij niet op Curaçao verbleef.