NEW ORLEANS - New Orleans moet 3000 werknemers ontslaan, omdat de stad door de orkanen Katrina en Rita in geldnood is geraakt. Dat heeft burgemeester Ray Nagin dinsdag op een persconferentie laten weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Nagin zei dat het stadsbestuur overal naar geld heeft gezocht om de werknemers te kunnen betalen, maar dat dit niets heeft opgeleverd.

Bestuurders in de staat Louisiana, waarvan New Orleans deel uitmaakt, lieten onlangs weten dat ze veel minder belasting ontvangen, doordat door de orkanen de economische bedrijvigheid fors is afgenomen. Ook klaagden de functionarissen dat het federale agentschap voor rampenbestrijding (FEMA) te traag over de brug komt met hulpgelden.

Oud-president Bill Clinton riep dinsdag de regering-Bush op om deskundigen op het gebied van de hulpverlening snel van Washington over te brengen naar de staten die door de orkanen zijn getroffen. Clinton zei dat de FEMA wordt overstelpt met hulpvragen van de honderdduizenden gedupeerden.

Clinton staat samen met George Bush senior aan het hoofd van het Bush-Clinton Katrina Fund dat zich richt op hulpverlening voor de lange termijn aan de mensen die door Katrina zijn getroffen.